Wellness 7
Alles over wellness, spa's en sauna's
spa resorts en beautyfarms
Thermen en sauna's
Wellness ABC
Beauty en therapie
Massages
Sauna ABC
Baden
Blog
Contact Us
Fotos
Over ons
Baden

Aromatherapy | Autogenics training | Feldenkrais | Meditation | Five Tibetan | Whirlpool
Aromatherapy
Essentiele oliën worden veel gebruikt, in de medische wetenschap, antiseptica en hun therapeutische effecten. Het is aangetoond dat de geuren dat het limbische systeem, dat de delen van de hersenen betrokken vooral emotie en motivatie beïnvloeden en daarom kan nuttig kan zijn in de behandeling van diverse klachten. Het primaire doel van de aromatherapie is te reinigen en nieuw leven te stimuleren, zowel in lichaam en ziel. Therapie vormen zijn inhalatie, baden met etherische oliën en het masseren van oliën in de huid.
Autogenics training
Autogenics training is ontwikkeld in het begin van de 20e eeuw door de Duitse arts Johannes Schultz (1884-1970). De methode is gebaseerd op autosuggestie. Door het uitvoeren van eenvoudige oefeningen in ofwel een zittende of liggende positie en door zich te concentreren op bepaalde formules of delen van het lichaam is het mogelijk om te bereiken een meditatieve gemoedstoestand. Om mentale controle van de biologische en fysiologische functies van de patiënt wordt geleerd om eenvoudige, stereotiepe mantra ("Mijn linkerbeen is warm en zwaar ...") te herhalen vergemakkelijken. Autogenics training is vooral aanbevolen voor de behandeling van nerveuze disfuncties, het onvermogen om zich te concentreren en slaapstoornissen. Lange termijn resultaten zijn alleen mogelijk waar de praktijk wordt voortgezet op regelmatige basis, maar een eenmalige training kan een korte termijn ontspannend effect op het individu.
Feldenkrais
De therapie genoemd naar Moshe Feldenkrais (1904-1984) stimuleert de meer bewuste waarneming van ons eigen lichaam. Het is ontworpen om dagelijks geconditioneerde bewegingen bewust en glad uit fouten te maken door de praktijk van een verscheidenheid aan oefeningen. Na het oefenen zitten, lopen en staan ​​wordt het gemakkelijk om te corrigeren fouten in houding en beweging. Met deze methode is het mogelijk om terug te krijgen natuurlijke beweging, wat zal leiden tot een betere verzorging van het lichaam en een gezondere benadering van het eigen lichaam. Feldenkrais therapie wordt aanbevolen voor mensen met houdings-fouten en respiratoire stoornissen, evenals chronische pijn, onderlichaam aandoeningen en reumatische klachten. Eenmaal geleerd, kan de therapie ook worden uitgevoerd door de patiënt thuis.
Meditation
During meditation the patient submerges himself within his own body, thus freeing him from external and internal tensions. The attainment of spiritual enlightenment results in the freeing of spiritual strength. There are several ways to practice meditation, most of which call for concentration on a particular thought, word or even object. The basis of meditation was originally a spiritual search for God, and for this reason meditation has great significance in many religions.
Five Tibetan
De naam "Vijf Tibetaanse" omvat een reeks van energieprogramma's oorspronkelijk ontwikkeld door vijf Tibetaanse monniken. Het programma bestaat uit vijf fysieke oefeningen: zwaaien, kaars, halve maan, brug en heuvel. De oefeningen garanderen vitaliteit, tevredenheid en plezier in het leven naast de harmonisatie van de lichamelijke en geestelijke processen. Het is belangrijk om dagelijks de oefeningen, vanaf een eenvoudige niveau opbouw week week. "Vijf Tibetaanse" kunnen gemakkelijk worden geleerd en geïntegreerd in het dagelijks leven.
Whirlpool
Hot water pool in which the output of the water jets can be regulated from intense massage to mildly effervescent.

Saunas and steam baths

Bio-sauna | Finnish sauna | Hamam | Caldarium | Laconium
Bio-sauna
Bio-sauna's genereren een zeer aangenaam klimaat bij 40-50 ° C, die het licaam niet overbelasten. Etherische oliën worden vaak geïntroduceerd in de sauna ook. Therapie kan een ontspannend effect of een verjongend effect.
Finse sauna
Een extreem hoge temperatuur (120 ° C) sauna bij ongeveer 10% vochtigheid. Na de sauna de patiënt afkoelt buiten in een zwembad. Deze vorm van sauna effectief is in het stimuleren van de bloedsomloop en versterken van het immuunsysteem.
Hamam
De hamam is de oosterse versie van het stoombad en kan worden aangevuld met massages en de toepassing van de exotische geuren. De temperatuur in de hamam hoogste 50 ° C.
Caldarium
De hamam is de oosterse versie van het stoombad en kan worden aangevuld met massages en de toepassing van de exotische geuren. De temperatuur in de hamam hoogste 50 ° C.
Laconium
Een droge sauna uitgevoerd bij een temperatuur van 55 ° C. Na een korte tijd het lichaam wordt verwarmd tot een dergelijke mate dat intensieve transpiratie snel giftige afvalstoffen gezuiverde fracties uit het lichaam. Bloedcirculatie wordt versterkt, wordt de afbraak van giftige stoffen over van metabole processen verliet versneld, en het afweersysteem van het lichaam worden gemobiliseerd. Bovendien regelmatig zweten speelt een rol in het helpen om stress te verminderen. De Laconium stimuleert het hart en reguleert de bloeddruk waardoor de patiënt gevoel verfrist en volledig zowel fysiek als mentaal ontspannen. Het eigen lichaam moet regelen hoe lang te besteden in de Laconium, hoewel de volgende is een algemene aanbeveling: 15-20 minuten per sessie, twee tot drie keer per week.

Spa

Het woord is afgeleid van de afkorting van het Latijnse 'Sanus per aquam' (gezondheid door water). Het Belgische plaatsje Spa maakt deze term later beroemd beroemd er in de Ardenne van de thermale en medicinale wateren ontdekt worden. Vandaag geneeskrachtige baden, wellness-centra, klinieken en gezondheidscentra hotels gebruik maken van de gunstige effecten van het water in een grote verscheidenheid van manieren, van de parel bad door middel van Kneipp-behandelingen helemaal naar gezondheid gerichte spa's. Het woord spa is uitgegroeid tot een internationaal begrip op het gebied van whirlpool-en sauna baden, zwembaden, stoombaden, beauty-en wellness-centra.

Style and beauty

 Algae pack | Body-Wrapping | Cleopatra bath | Peeling | Vapozon
Algae pack